5 Simple Techniques For comtech istanbul periyodik kontrol muayene

6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” gereğince oluşturulan 25.04.2013 tarih & 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği”, özel işletme ve kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan iş ekipmanlarının kullanılmasıyla alakalı sağlık ve güvenlik bakımından uyulması zorunlu tutulan asgari şartları belirlemektedir. İlgili Mevzuat gereği bu yönetmelik; kısaca iş ekipmanı olarak ifade edilen, bir işin yapılması sırasında kullanılan herhangi bir makine, alet, tesis, tesisatın yine aynı yönetmelikte öngörülen belirli aralıklarda ve belirtilen yöntemlere uygun olacak şekilde, yetkili kişilerce ölçüm, muayene, deney ve test faaliyetlerinin yapılmasını, kontrol sonuçlarının ise kayıt altında tutulmasını ve yetkililer her istediğinde gösterilmek maksadıyla uygun bir şekilde saklanmasını hükmetmektedir. Aynı yönetmeliğin Ek I kısmında; iş yerinde kullanılacak olan iş ekipmanlarında bulunması gereken asgari gereklilikler, Ek II bölümünde; iş ekipmanın kullanımıyla alakalı güvenlik düzeyi, Ek III bölümünde ise; hangi tür iş ekipmanının denetim & kontrole tabi olacağı, bu kontrol uygulamalarının hangi sıklıkla ve hangi şartlar ışığında yapılacağını ve kontrol sonucu düzenlenecek rapor ve belgeler ile ilgili usul ve esasları belirtmektedir.

En genel anlamda iş ekipmanı; bir işin yapılmasında kullanılan herhangi bir makine, alet, tesis ya da tesisattır. İş ekipmanları; 25 Nisan 2013 tarihinde yayınlanan İş Ekipmanlarının kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği gereği, hizmet talep eden kuruluşun yaptırmış olduğu danger değerlendirmesindeki muayene periyotlarına göre, yönetmelikte belirlenmiş azami süreleri de aşmayacak şekilde muayene edilmelidir.

Ağırlık testleri için kaldırma iletme ekipmanının tipine göre ve standartlarda belirtilen şartlara göre ağırlık testine tabi tutulur.

Basınçlı kapların ve mekanik tesisatların periyodik muayeneleri, tahribatsız muayene yöntemleri ile yapılması gerektiği durumlarda check here muayene personelinin TS EN ISO 9712 commonına göre eğitim almış mühendisler ve aynı eğitimi almış teknikerler tarafından yapılabilir.

Fb is showing info that can assist you superior have an understanding of the purpose of a Web page. See actions taken through the those who take care of and write-up content material.

En değerli varlığımız geleceğimiz düşüncesiyle sloganımız Değerli Geleceklere, Düzenli Kontrollerle Ulaşılır diyerek geleceğimizi planlamaktayız.

Ekskavatörler de paletli ve lastik tekerlekli olarak iki grupta toplanmaktadır. Üzerlerine ilave edilen ekipmanlara bağlı olarak çAlright farklı işler yapabilme yeteneğine sahiptir.

Tarafsızlığa yönelik bir threat belirlendiğinde; riskin, nasıl ortadan kaldırılacağı veya en aza nasıl indirileceği konusunda gerekli tedbir alınacaktır.

Freze ve torna tezgahlarının işleyemediği büyük malzemeleri işleyen makineye Borwerk tezgahı denir. Almanca da delik işleme anlamına gelen borwerk tezgahı iş parçası üzerinde 360 derece hareket edebilir.

Piyasaya sunulan, hâlihazırda kullanılmakta olan ürünlerin veya iş ekipmanlarının da 6331 sayılı İş Kanunu çerçevesinde standartlarda aksi belirtilmediği sürece her yıl en az 1 defa olmak koşulu ile iş güvenliği uzmanlarının da belirtmiş olduğu chance analizindeki değerlendirmeler ışığında işverenler işletmelerindeki ekipmanlarının periyodik muayenelerini & kontrollerini yaptırmak zorundadırlar.

Tank, en üst noktasından taşıncaya kadar exam akışkanı ile doldurulur. En yaygın olarak kullanılan check akışkanı maksimum 25 0C de sudur. Tamamen take a look at akışkanı ile doldurulan tank yavaş yavaş basınçlandırılır.

Takım tezgahları, cnc makinaları gibi talaşlı imalat makinaları tezgahlar sınıfı ekipmanlarıdır.

Periyodik Kontrol işlemleri esnasında Comtech Mühendislik kontrolörleri; işletme sınırları dahilinde izinsiz olarak çalışma yapmayacaklarını, ilgili makine ve ekipman hakkındaki her türlü bilgiyi kontrol işlemleri advertisementına ancak izin dahilinde alabileceklerini taahhüt etmektedirler.

Kullanılan platformların muayenelerinin yaptırılması yasal olarak zorunludur. Düzenli muayenelerini yaptırmadan bu platformları kullanan iş yerleri, bunun sonuçlarından birinci derecede sorumlu olacaklardır.

Ayrıca bu personel ilgili standartları ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatını bilmeli, yaptığı işin öneminin farkında olmalıdır.

Yönetmeliğe göre İş ekipmanlarının periyodik muayeneleri, Ulusal ve Uluslararası standartlarda belirtilen kriterlerde ve aralıklarda, üretici verileri ve fen ve teknik gereklilikler dikkate alınarak yapılmalıdır.

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak makinalar ve aksamları da çoğalmaya ve çeşitlenmeye başlamıştır. Bu da beraberinde, çalışma ortamlarında iş kazalarının artmasına neden olmuştur. Bu yüzden alınacak güvenlik tedbirlerinin arttırılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *